Scalibor® vet. fästingskydd

Scalibor är ett läkemedel i form av ett halsband med ett långvarigt skydd (upp till 6 månader) mot fästingar (Ixodes ricinus/Rhipicephalus sanguineus), myggor (Culex pipiens pipiens) och fjärilmyggor (Phlebotumus perniciosus). Halsbandet verkar genom att immobilisera och döda fästingar och dessutom hämma insekter som myggor. Den aktiva substansen deltametrin verkar så att den sprider sig över hela hundens kropp via det fettskikt som finns i hundens hud och päls. Deltametrin är verksamt mot alla stadier av fästingar och fungerar även om det finns mycket fästingar i omgivningen.

Scalibor är vattenresistent och fungerar lika bra även om hunden är våt. Det är enkelt att hantera och kan användas till hundar över 7 veckors ålder. Halsbandet skyddar mot fästingar och myggor i upp till 6 månader
Scalibor går att använda i hem där det även finns katter.

Så använder man Scalibor

Så använder man Scalibor

Scalibor är enkelt att använda och skyddar din hund upp till 6 månader. Följ instruktionerna i förpackningen för korrekt användning och applicering. Kontrollera med jämna mellanrum att halsbandet sitter korrekt och kan snurras lätt runt hundens hals. Detta är viktigt för att den friktionsaktiverade överföringen av den aktiva substansen ska fungera.

För bästa resultat bör Scalibor appliceras tidigt på våren innan fästingsäsongen börjar eller minst en vecka innan hunden vistas i områden med fästingar. Glöm inte att sätta på ett nytt Scalibor halsband efter 5-6 månader för att säkerställa ett optimalt skydd för din hund.

Sammanfattning

Scalibor® vet. halsband
  • Mot fästingar, myggor och fjärilmyggor i upp till 6 månader
  • Enkelt att använda
  • Luktfritt
  • Färgar inte av sig
  • Fungerar även i väta
  • Kan användas till hund från 7 veckors ålder
  • Finns receptfritt på närmaste apotek
gras med bock